De 18 Harmoniøvelser

De 18 Harmoniøvelser

Qi Gong betyder direkte oversat åndedrætsøvelser, men refererer i følge Traditionel Kinesisk Medicin også til livskraft. Qi Gong består af en række øvelser i bevægelse: Energien cirkuleres i kroppen. Blokeringer løsnes. Bevidstheden og organismen stimuleres.

De 18 Harmoniøvelser – Shibasi – udvikledes i 1982 af Tai Chi Master He Weiqi og Qigong Master and healer Lin Hou Sheng. Øvelserne kombinerer bevægelse fra Tai Chi Chuan og de mere traditionelle åndedræts- og bevægelsesøvelser fra Qi Gong.

De 18 Harmoniøvelser er bl.a. designet for at styrke sundhed og velvære hos udøveren. Øvelserne består af runde afslappede bevægelser, som kan varieres i sværhedsgrad. Når man træner en smule hver dag erfarer man hurtigt fordelene ved Qi Gong.

De 18 Harmoniøvelser har således fordelene fra Tai Chi Chuan og Qi Gong. De 18 bevægelser har bl.a. skiftet mellem fasthed/blødhed, fuld/tom, ro/afslappethed under og i bevægelse, ubrudt bevægelse i trinnene, bløde og harmoniske bevægelser og en kombination af vilje, livskraft og ånd, der til sammen lindrer, blødgøre og harmoniserer krop og sjæl.
Begyndere skal være opmærksom på:
•vejrtrækningen
•forstå teorien, metode og funktion
•koordinere hånd og fod, albue og knæ, skuldre og hofte
•vægt på den indre opmærksomhed og evnen til at omsætte ydre koncentration til indre koncentration er en vigtig faktor.

Du kan her se De 18-Harmoniøvelser udført af en kineser og på kinesisk. Øvelserne er de samme der her undervises i, dog let tilpasset danske/vestlige forhold.