Mester Tung

Baggrund

YangLuChanYang Lu-Chan (1799-1872) lærte Tai Chi af Chen Chang-Xing, Yang Lu-Chan grundlagde Yangstilen.

YangChengFuYang Cheng-Fu, (1883-1936) Yang Lu Chans sønnesøn har æren for at have gjort stilen tilgængelig for alle mennesker så den i dag er den mest udbredte Tai Chi stil.

Læs også Yang Cheng-Fus ‘Ti gode råd om Tai Chi.‘ og ‘Methods of applying Taiji boxing‘.

TungYingChiehTung Ying-Chieh (1888-1961) studerede hos Yang Cheng-Fu i 17 år. Han udgav Yang’s første Tai Chi bog og rejste igennem 20 år med ham over hele Kina for at udbrede Tai Chi. Tung Ying-Chieh flyttede til Hong Kong i trediverne og åbnede en skole der.

Læs også Tung Ying-Chieh ‘Gode råd om Tai Chi‘ og ‘Words of Experience‘. Se billeder ogvideoklip med Tung Ying Chieh.

TungHuLingTung Hu-Ling, (1917-1992) Tung Ying Chiehs søn var kendt for hans lave stillinger og hans eminente Pushhands som en af de stærkeste Tai Chi mestre i Hong Kong. Tung Fu-Ling besøgte i 1967 USA og rejste rundt og underviste og gav opvisninger. Da han tog tilbage til Hong Kong lovede han at komme tilbage og undervise i længere tid, hvis der var interesse for det. Det var der, og i 1969 vendte han tilbage og åbnede en skole på Hawaii.

Se billeder og videoklip med Tung Hu-Ling.

Læs artikel med Tung Hu-Ling i Black Belt Magazine (July 1967).

Mester Kai-Ying Tung

Tung2Tung Kai-Ying (1941- ) er tredje generation af Tai Chi mestre i Tung familien, der kommer fra Kinas Hebei provins. I Vesten hvor vi udtaler fornavnet først siger vi Kai-Ying Tung, (udtales Dung). Hans fornavn Kai-Ying, har han fået af sin bedstefar og lærer Tung Ying Chieh. Det betyder “at fortsætte” (i sin bedstefars fodspor). Mester Tung begyndte at lære Tai Chi, da han var syv år gammel og han begyndte at og han begyndte at assistere sin bedstefar, da han var 15 år. Senere har han undervist i Singapore, Malaysia,og Thailand. Mester Tung har aldrig tabt en udfordring og på den tid i Hongkong var udfordringer almindelige, fordi mestre tjente penge og opnåede stor ære ved at undervise i kampkunst.

logogI 1971 flyttede Mester Tung til Los Angeles og etablerede Master Kai Ying Tung Academy of T’ai Chi Ch’uan. Han underviser mange steder i USA, samt i Frankrig, Italien, Sverige og Finland og har undervist i Danmark tre gange om året siden 1984.

Se videoklip af 1. del med Kai Ying Tung, Thailand 2010.

Læs også Mester Tungs ‘Retningslinier for Tai Chi Chuan

Mester Tung i København

Mester Tung underviser to gange om året i København. Undervisningen sker i vinterferien(uge 7) og i efterårsferien(uge 42). For mere information, se Mester Tungs danske internetside.

Kurserne i København er for Mester Tungs avancerede elever. For at få udbytte af kurserne bør man have kendskab til de fleste former, som Mester Tung underviser i.

Workshops & Camps

For mere information, se Master Kai Ying Tung Academy of T’ai Chi Ch’uan.