Lungetræning

Giv dine lunger et friskt pust!

Synes du, at det er besværligt at gå op ad trapperne eller løbe efter bussen?  Hoster du mere end du plejer? Har du astma eller KOL? Eller vil du bare holde din lungefunktion vedlige?
så er LUNGETRÆNING efter QIGONG-metoden noget for dig.

Hvorfor træne lungerne?

At trække vejret uden problemer er ikke altid lige nemt. Uanset årsag så påvirker lungernes funktion hele kroppen.  Nedsætter lungernes evne til at arbejde og påvirke blodcirkulationen, muskler og sener negativt.
Fysisk aktivitet er derfor nødvendigt for at bevare kroppens smidighed, funktion og livskvalitet.  At træne kroppen er der, du kan gøre for fortsat at have det godt og få det bedre.

Hvordan virker Qigong?

Øvelserne i Qigong er langsomme, runde og afslappende.  Herved åbnes og smidiggøres kroppens led, sener og muskler, som påvirker og styrker ånderætsfunktionen.
Samtidigt maseres og stimuleres kredsløbet og de indre organer, som også omfatter lungerne.
Kropsholdning, bevidsthed og åndedræt er basale funktioner, der indgår i alt, hvad vi foretager os.  De 3 funktioner er derfor centrale områder i træningen.  Koordination, koncentration, ro, balance, indre styrke og livsenergi øges.
Kursister siger, de oplever at de får teknikker, så de selve kan gøre noget.  Lungebetændelser minimeres og de mærker at stivheden i kroppen blødgøres samt føler et øget velvære.
Lungetræning er et godt supplement til genoptræning medicin og lægelig behandling.

Hvem kan deltage ?

Alle kan deltage uanset alder, køn, humør og kondition. du skal blot have lyst til at arbejde med dig selv og lyst  til at forbedre din livslyst og velvære.

Undervisningen

Undervisningen er tilpasset kursisternes forudsætninger. Der gives en trin-for-trin instruktion. Øvelserne gentages og udbygges i et roligt tempo.
Det anbefales at gøre enkelte øvelser hjemme.