Medicinsk Qi Gong

Ordene ‘Qi Gong’ og ‘Medicinsk Qi Gong’ anvendes ofte, og man tror derfor, at der er forskel. Her undervises i Qi Gong, der bygger på teorierne fra Traditionel Kinesisk Medicin ( TKM), dvs. Medicinsk Qi Gong – eller om man vil: Kinesisk Qi Gong.

I Kina anderkendes Qi Gong som medicinsk, når den er baseret på traditionel kinesisk medicin, når dokumenteret praksis viser gode sundhedseffekter, samt når metoden godkendes af sundhedsmyndighederne.

Traditionel Kinesisk Medicin – TKM består af 4 behandlingsformer:

  • Akupunktur
  • Medicinsk Qigong og Tai Chi
  • Kinesiske urter
  • Tuina – kinesisk massage

Medicinsk Qi Gong bygger på princippet ‘hjælp til selvhjælp’ og er mere end 5000 år gammel. Praksis består af udførelsen af enkle, langsomme bevægelser, der styrker led, sener, muskler, nervebaner og blodcirkulation såvel som qi -gennemstrømningen. Gennem fokusering af tankerne forbindes koncentrationen med bevægelserne og åndedrættet.

Samspillet mellem indre og ydre aktivitet, stilhed og bevægelse øger menneskets selvhelbredende kraft og forbedrer kroppens iboende funktioner forbedrer qi-kraften. Regelmæssig træning forebygger og helbreder sygdom, forbedrer koncentrations- og indlæringsevne, modvirker stresstilstande og spændinger, styrker immunforsvaret, fremmer kreativitet og psykisk velvære, koordinerer krop og sind

Medicinsk Qi Gong balancerer enhed i krop, sind og sjæl. 

Millioner af kinesere har i årtusinder med naturen som forbillede benyttet sig af kropsøvelser og mental træning for at styrke helbredet. Ud fra den opfattelse, at hvert menneske fra fødslen har en afmålt mængde grundlæggende livsenergi med sig, er det muligt ved hjælp af Qi Gong træning at aktivere dette livspotentiale og således maximalt udnytte kroppens selvhelbredende evne.